Covid-19: Sfaturi pentru a traversa această perioadă dificilă

Vă las aici câteva alternative care sa va ajute sa traversati aceasta perioadă care poate deveni stresanta pentru toti:
1. COVID-19 va afecta, probabil oameni din foarte multe țări, de-a lungul multor zone geografice. Nu alege doar anumite etnii sau naționalități. Așadar, fiți empatici cu cei care sunt afectați, indiferent din țara din care provin sau locuiesc, cei care sunt bolnavi nu au greșit cu nimic.
2. Nu vă referiți la oamenii care au contactat boala ca fiind “cazuri COVID-19” “victime” “familii CORONAVIRUS” sau “îmbolnăviții”. Ei sunt persoane care “au virusul”, “oameni care se tratează pentru COVID-19”, “oamenii care își revin de COVID-19”, iar după ce se însănătoșesc, își vor vedea de viață alături de familie, prieteni și joburi.
3. Evitați să priviți, citiți sau ascultați știri care vă pot face să simțiți anxietate sau stres; căutați acele informații care vă oferă sfaturi practice pentru a vă pregăti și a vă asigura măsuri de protecție pentru dvs. și cei dragi. Puneți-vă la curent cu noutățile o dată sau de 2 ori pe zi. Fluxul continuu de informații vă poate induce o stare de panică. Alegeți doar faptele. Adunați informațiile la intervale regulate, de la siteuri care aparțin AUTORITĂȚILOR, pentru a vă ajuta să faceți diferența între zvonuri și realitate.
4. Protejați-vă și fiți suportivi cu alții. A le oferi celorlalți asistență în perioade de acest fel poate fi benefic și pentru cine oferă ajutorul și pentru cel care îl primește.
5. În cazul în care cunoșteți persoane care s-au însănătoșit de acest virus, cereți-le acordul pentru a le face publică povestea, îi puteți inspira pe ceilalți.
6. Onorați personalul medical și pe cei care asigură orice fel de suport persoanelor care se tratează de CORONAVIRUS. Fiți conștienți și recunoscători față de rolul pe care îl joacă în salvarea vieților și asigurarea siguranței dvs. și a persoanelor dragi dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *